Verantwoorderlijkheid

Katrin moedigt verantwoordelijke handel aan

Als onderdeel van Metsä Tissue, een bedrijf van de Metsä Group, draait alles wat we doen bij Katrin rond duurzaamheid

  1. Wij volgen de internationale beginselen van duurzame ontwikkeling en eisen altijd ethische werkmethodes.
  2. We letten op de sociale, economische en milieueffecten van onze bedrijfsactiviteiten.

Wij garanderen duurzame kap, waarbij rekening gehouden wordt met het milieu en sociale waarden, waaronder natuur en biodiversiteit. Wij oogsten jaarlijks slechts 1-2% van ons bosareaal en we planten 4 jonge bomen voor elke omgehakt exemplaar. Hernieuwbaarheid wordt feitelijk verplicht door de Finse boswet die zijn oorsprong vindt in 1886, de oudste wet in zijn soort ter wereld.

Duurzame bosbouw zorgt voor langdurige werkgelegenheid voor miljoenen mensen. In Noord-Europa levert een baan in de bosbouwsector tot wel tot drie of meer extra banen in de waardeketen op.

Ons doel is via onze producten en praktijken bij te dragen aan het welzijn van mensen. We streven ernaar om de milieu-impact van onze bedrijfshandelingen en producten tijdens de gehele levenscyclus zo klein mogelijk te houden, van de inkoop van grondstoffen tot productie en consumptie, helemaal tot aan de afvalverwerking. Wij doen dit in samenwerking met onze leveranciers, klanten, zakelijke partners en consumenten.

ECONOMISCHE VERANTWOORDELIJKHEID
Katrin helpt u bij het vinden van optimale oplossingen die uw productiviteit verbeteren, kosten en ziekteverzuim verlagen.

VERANTWOORDELIJKHEID VOOR HET MILIEU
Katrin vermindert de milieubelasting van elke stap in het bedrijfsproces, gedurende de gehele levenscyclus van de producten.

MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID
Wij genereren welzijn op het werk, in lokale gemeenschappen en in de samenleving als geheel en we zetten ons in voor wereldwijde duurzaamheidsprincipes. Door ons verantwoordelijk gedrag ten aanzien van onze werknemers en de maatschappij kunnen we de kwaliteit van het leven van onze stakeholders verbeteren.

Meer lezen over de Metsä Group (English) >